Geen categorie, Nederlands, Persoonlijk

Dichten over de Zee:Top 40 behaald!

Een tijdje terug deed ik in een opwelling mee aan een poëziewedstrijd met als onderwerp ‚de zee‘. Die werd georganiseerd in het kader van de eerste editie van de Literatuurprijs van Schiermonnikoog. De jury bestond uit cabaretier Bert Visscher, burgemeester Ineke van Gent en oud-bibliothecaris Simone de Boer.

Ik heb niet gewonnen, maar kreeg bericht dat ik wel in de top 40 sta en dat mijn gedicht daarom in een bundel wordt opgenomen. Mijn eerste echte publicatie en eerste kleine overwinning! Hoewel ik nog op meer informatie over de uitgave wacht, wil ik alvast mijn gedicht met jullie delen:

wolken die kolken
ze nemen me mee
alles verdrongen
verdronken
in zee
verlokkend
wit vlokkend
nat tot het rot
opslokkend
diep klokkend
zout op het bot
boven de wolken
en onder de zee
niets meer begonnen
ontsponnen
tevree

3 Gedanken zu „Dichten over de Zee:Top 40 behaald!“

  1. Dankjewel! Ik heb je trouwens onlangs via je pagina een berichtje gestuurd om je te bedanken, maar misschien is dat bij jou in de spam verzeild geraakt. In ieder geval had ik via jou die wedstrijd gevonden, dus bij deze alsnog: bedankt 🙂

   Gefällt 1 Person

   1. O wat lief! Nee, ik heb dit bericht niet ontvangen, ik zal eens even mijn spam doorkijken. Ik ben blij dat je in de top 40 bent opgenomen 😀

    Gefällt 1 Person

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s