Artikelen, Geen categorie, Nederlands

Tiny House Jamboree Nederland

Op 7 oktober 2017 was het zover. De eerste Tiny House Jamboree in Nederland. De dag werd georganiseerd door Stichting Tiny House Nederland. Het allereerste nationale evenement, spannend!

Dus trok ik op een ongelofelijk grijze, druilerige ochtend, samen met mijn moeder, richting Almere. De nattigheid, kou en wind lieten me bijna weer omkeren om terug naar bed te gaan. Maar dat veranderde al snel toen we een kwartiertje vanaf station Almere Poort hadden gelopen en daar het terrein zagen liggen. Je moet je bedenken dat ik afgelopen augustus pas voor het eerst mijn eerste Tiny met eigen ogen had aanschouwd. En nu stond ik daar oog in oog met zo’n 15 huisjes in allerlei vormen en maten! Dat was nogal indrukwekkend.

We waren gelukkig vroeg zodat het nog betrekkelijk rustig was. Want natuurlijk begonnen de mensen in de loop van de ochtend in drommen toe te stromen. En dat ondanks het dramatisch vieze weer. Naarmate de tijd verstreek, vormden zich steeds langere rijen voor de Tiny’s. Van dat probleem zullen ze bij de McMansion Jamboree waarschijnlijk geen last van hebben 😉

De aanwezige Tiny’s waren bijzonder afwisselend. Met wielen of op fundering, van de ‘klassieke’ kleinere en grotere Tiny House On Wheels-look, tot een soort luxe stacaravan, mooie houten cottages, huisjes van wikkelkarton en betonnen kubussen.

Mijn persoonlijke favoriet was de Tiny Loft van Mill Home. Met 34 m2 is hij niet mega tiny, maar biedt voldoende ruimte zonder al te groot te worden. Het huisje heeft superknusse slaaploft waar ik me maar al te graag in wil nestelen. En een kleine veranda! In vergelijking met andere modellen was de Tiny Loft wel relatief donker, en ik zou willen zien of er een vaste trap zou kunnen worden geplaatst in plaats van een ladder naar de loft.

Dit huisje staat overigens niet op wielen, maar is wel verplaatsbaar. Hierdoor is het ontwerp ook wat breder dan bij een THOW mogelijk zou zijn. Je kunt het huisje laten bouwen voor zo’n 70.000 euro, geheel afgewerkt en zelfs inclusief zonnepanelen. In het Friese Hardegarijp staat er al een klein straatje van deze Tiny’s.

Helaas kon ik niet de hele dag op de jamboree blijven. Er waren allerlei interessante lezingen en workshops gepland die ik moest missen. Het viel me wel op dat de locatie van de lezingen eigenlijk te klein was, ook de informatiemarkt was zodanig vol en druk dat ik er zelf maar aan voorbij ben gegaan. Misschien dat de organisatie niet goed wist wat ze konden verwachten op dit eerste landelijke evenement. Tiny huisjes trekken steeds weer een overrompelend groot publiek!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s