Dankjaar 2021, Geen categorie, Nederlands, Yoga

Dankjaar 2021 – #029

De naar onder kijkende hond wordt vaak als „beginnershouding“ gepresenteerd. In vinyasa yoga breng je veel tijd door in deze downward dog. Maar makkelijk is hij voor de gemiddelde persoon zeker niet. In het begin heb je veel gewicht in de handen. Dat is hard werken! En zeker wie zittend werk doet, maar ook mensen die veel hardlopen of fietsen, heeft vaak last van verkorte hamstrings die het onmogelijk maken de hielen op de grond te brengen. (Wat overigens ook helemaal in orde is. Met gebogen knieën gaat het prima.)
Na meer dan 10 jaar yoga gebeurde ineens dit. Ik voelde plotseling mijn mat onder mijn hielen. Ik schrok er haast van. „Mijn hond“ ziet er ook zeker niet iedere dag zo uit. Maar wat fijn om te weten dat ook wanneer mijn hielen in de lucht hangen en mijn handen trillen van inspanning: de aarde is er altijd om je te ondersteunen wanneer je het nodig hebt.

Verschlagwortet mit

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s